FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

FOR ARCH 2021 Ukáže novinky a trendy ve stavebnictví, poradí s dotacemi, rekonstrukcí i stavbou


Největší veletržní událost českého stavebnictví je tady. Veletrh FOR ARCH proběhne ve dnech 21. až 25. září na výstavišti PVA EXPO PRAHA a představí nejvýznamnější značky a výrobce s jejich produkty. Na návštěvníky čeká bohatý doprovodný program s přednáškami a bezplatnými poradenskými centry. Chybět nebudou ani tradiční soutěže GRAND PRIX za nejlepší exponáty/technologie a TOP EXPO za nejpůsobivější expozici. Oficiálními vozy veletrhu jsou automobily značky FORD. Partnerem veletrhu je Skupina ČEZ.

 

Nomenklatura veletrhu FOR ARCH letos opět pojímá obory stavebních prvků a materiálů, elektrotechniky a zabezpečení, bazénů, wellness & spa či vytápění a dřevostaveb. Poskytuje tím širokou nabídku vystavovatelů a jejich produktů pro všechny typy úprav bydlení. Kde jednotlivé obory na letňanském výstavišti najdete?

 

Obor stavebních prvků a materiálů se soustředí v Halách 2 a 3. Zájemci o produkty z oblastí osvětlení, chytré domácnosti, zabezpečení nebo větrání najdou toto portfolio v Hale 4. Oboru vytápění – krbům a kamnům – letos patří Hala 7 a část Haly 4. Bazény, wellness & spa se nachází v Hale 2, a jeho sousedícím oborem v Hale 2D jsou expozice s tematikou zahrad. Dřevostavby se představí v Hale 6. Protože se letošní ročník koná v souběhu s veletrhem nábytku FOR INTERIOR, portfolio produktů a služeb tohoto odvětví najdou návštěvníci v Hale 5 a v části Haly 4.

 

Stavební veletrh FOR ARCH ale nenabízí pouze široké portfolio produktů a firem z několika stavebních oborů. Jeho návštěvníci mají také možnost bezplatně získat cenné rady od odborníků. „Veletrh nabízí možnost poradit se s profesionály na stáncích samotných vystavovatelů i v poradenských centrech, kterých jsme s našimi odbornými partnery připravili hned několik,“ říká ředitelka veletrhu FOR ARCH Kateřina Maštalířová.

 

Poradenské centrum Cechu topenářů a instalatérů ČR poradí s topením a chlazením nebo větráním. Pro rady na téma osvětlení a světelných zdrojů je možné zajít do Poradenského centra v oboru světlo a osvětlování. V Poradenském centru Ministerstva vnitra ČR budou radit odborníci na zabezpečení domácnosti, v Poradenském centru Cechu kamnářů ČR profesionálové odpoví na otázky týkající se vytápění. Ve Stavebním poradenském centru ČKAIT najdete odpovědi na dotazy z oblasti stavebního zákona a dalších předpisů ve výstavbě, jak na výměnu nebo opravu oken zjistíte v Poradenském centru pro okna a stínicí techniku. Zájemci o odvětví bazény, wellness & spa získají cenné rady v Poradenském centru Asociace bazénů a saun ČR.

 

Program pro profesionály i širokou veřejnost

Letošní veletrh FOR ARCH obohatí putovní výstava CZECH INDUSTRY PHOTO umístěná v Hale 3. Celkem 25 uměleckých fotoobrazů z rozmanitých odvětví odhalí krásy českého průmyslu a poukáže na jeho potenciál z hlediska inovací a zaměstnávání.

 

I letos se budou udílet prestižní ocenění GRAND PRIX za nejlepší exponáty/technologie a TOP EXPO za nejpoutavější expozici, jejichž výherci budou vyhlášeni 21. září na slavnostním galavečeru pro vystavovatele a partnery veletrhu.

 

Ti, kteří plánují výměnu kotlů ve svých domech, ocení přednášku Výměny kotlů 2021+ od portálu TZB-info. Na ní odborníci ve středu 22. září od 10 hodin zrekapitulují, kterých kotlů se nutná výměna k termínu 1. září 2022 týká, upřesní detaily kontroly, revize a čištění kotlů. Ve středu se koná také představení pokračování programu Nová zelená úsporám, a to od 15 hodin, kde odborníci ze SFŽP ČR představí nové možnosti a pravidla pro udílení dotací majitelům rodinných a nově i bytových domů v celé zemi. Přednáška se bude konat na veletrhu FOR ARCH také v sobotu 25. září od 13:30 hodin.

 

Ve čtvrtek 23. září se účastníci semináře Zabezpečte se – bezpečný domov od odborníků z Policie ČR a Ministerstva vnitra dozví, jak chránit své byty, domy nebo rekreační objekty, jaká jsou účinná preventivní opatření a jaké technologie lze k ochraně využít. Pátek 24. září bude v rámci programu patřit konferenci Stínicí technika – inovace v technologiích a materiálech, nebo přednášce Vytápění kachlovými kamny a ekologie.  

 

Poutavý program přinese i poslední den veletrhu, kde se pozornost zaměří na přednášku Změny legislativních požadavků od roku 2022, snížení provozních nákladů a nový stavební zákon. Laici ocení také možnost vyslechnout si rady přednášejících v bloku Jak poznat dobrého řemeslníka a jak správně vymalovat a natírat od Cechu malířů, lakýrníků a tapetářů ČR. Vše o realizaci a následné údržbě zelených střech se dozví účastníci přednášky Zelené střechy – Jak jet na zelené vlně a nenarazit. O tom, zda se při plánování domu rozhodnout pro cihlu nebo dřevo, zájemcům poradí přednášející Centra pasivního domu na semináři Cihla nebo dřevo? Udělejte si jasno!. Podrobný program najdete na www.forarch.cz/program.

 

Kompletní informace o veletrhu najdete na www.forarch.cz.






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje