FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

ADMD je oporou firmám i zájemcům o dřevostavby


Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD) je seskupením firem, které svým zákazníkům staví dřevostavby nejvyšší kvality. Nakoukněte pod pokličku takovéto asociace a zjistěte, co nabízí firmám i zájemcům o výstavbu dřevostaveb, kterým je oporou již 20 let.



Jak přispíváme ke zkvalitnění výroby dřevostaveb v Česku?

Stěžejním prvkem pro přijetí firmy za člena ADMD je splnění podmínek pro udělení certifikátu Dokument národní kvality (DNK), který vydává nezávislý Výzkumný a vývojový ústav dřevařský v Praze. Proces certifikace nyní probíhá u společností Lucern a RP Stavby, kteří by rádi spolu s našimi 23 členy posouvali kvalitu svých dřevostaveb kupředu.

Dřevostavby jsou i přes svou nadčasovost stále kvalitnější a technicky propracovanější. I my v ADMD držíme laťku stále vysoko a proto v letošním roce aktualizujeme DNK, abychom mohli všem zájemcům o dřevostavby doporučit ty nejmodernější a nejkvalitnější dřevostavby na českém trhu. DNK má na dřevostavby našich členů stále přísnější požadavky, než jsou zákonem požadované.

Pro přípravu kvalitních staveb je však velmi důležitá odborná příprava. Proto v ADMD podporujeme školy se stavebním zaměřením a zajistili jsme aktuálně praxi pro 9 studentů oboru Dřevěné konstrukce a stavby na bázi dřeva z ČZU. Naši členové také představili své zajímavé projekty na Dřevařském dni, který proběhl 16. 9. 2020 na Fakultě lesnické a dřevařské ČZU.

Staráme se též o vzdělávání v členských firmách ADMD. Ve středu 9. 9. 2020 proběhla v Brně akce s názvem Kulatý stůl techniků, kde se sešli projektanti, technici i další odborníci z členských firem ADMD, aby si předali své letité zkušenosti a sami získali přehled o tom, jak to chodí u jiných firem.
Také jsme ve spolupráci s AVMI připravili online webinář pro členy ADMD týkající se změn ve vyhlášce č. 264/2020 Sb., o energetické náročnosti budov, který vedl Ing. Michal Čejka.



Co nabízí ADMD zájemcům o výstavbu dřevostaveb?

Ve spolupráci s partnerem ADMD, spol. MoistureGuard, jsme zajistili v České podnikatelské pojišťovně speciální slevu na pojištění dřevostaveb ve výši 35 % (pojištění domácnosti, stavby a odpovědnosti). Více najdete v článku ZDE.

Na veletrhu FOR ARCH v Praze 22.-26. 9. 2020 jsme návštěvníkům předali přehledné informace o dřevostavbách, či poradili s výběrem dodavatele dřevostavby. Stali jsme se také odborným partnerem veletrhu Dřevo a stavby Brno, který se bude konat v termínu 17.-20. 2. 2021 a na který vás srdečně zveme.

Máte otázky týkající se dřevostaveb, na které se bojíte zeptat? Ty jsme Vám jistě zodpověděli v aktuálním vydání našeho bulletinu 2/2020, který si můžete přečíst online na našem webu. Pokud máte další dotazy, neváhejte nás kontaktovat.

Proběhl také 7. ročník akce Den otevřených dřevostaveb, který se konal v sobotu 10. 10. 2020 zdarma po celé ČR. Členové ADMD zpřístupnili přes 50 rozestavěných i dokončených dřevostaveb pro zájemce o výstavbu. Více informací najdete na webu www.DenDrevostaveb.cz.



Jsme rádi, že jsme vám mohli představit široké pole působnosti naší asociace a věříme, že se i vy budete chtít přidat ke stovkám spokojených zákazníků našich členských firem, které staví kvalitní dřevostavby.


Ing. Lenka Trandová
ředitelka ADMD

 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje