FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Jak rok 2020 změnil vnímání bezpečnosti a jaké jsou trendy tohoto oboru? To prozradí veletrh FOR ARCH


Jak rok 2020 změnil vnímání bezpečnosti a jaké jsou trendy tohoto oboru? To prozradí veletrh FOR ARCH

Když v roce 2018 Ministerstvo vnitra ČR dělalo výzkum veřejného mínění k prevenci kriminality, vyplynulo z něj, že jakkoliv byla politickým tématem migrace, lidé se cítili ohroženi nejčastěji kapesní krádeží, vloupáním do bytu a vandalismem. V letošním roce pojem bezpečnost zcela změnil význam. Změnila ho epidemie, karanténa, kdy byli lidé dlouho doma, a ve zdravotnictví a na úřadech se přidaly hrozby kybernetické bezpečnosti.

 

 

Vlivem epidemie se změnily i požadavky na přístupové systémy v budovách. „Požadavek na kontrolovaný vstup osob do budov je nyní celosvětově vzrůstající trend, např. počítání lidí v zóně nebo měření teploty při vstupu do budovy. Tyto systémy již umíme zabudovat do našich turniketů,“ říká Kamil Semela, Senior Marketing Manager společnosti COMINFO.

 

 

Lidé, byty, domy a chaty se vrací do běžného režimu a bezpečnost je stále důležitým prvkem. Hraje roli i v hodnocení bytů, domů a lokalit pro bydlení i pro podnikání. Technologie a řešení pro zvýšení bezpečnosti jako například bezpečnostní dveře, okenní kování, bezpečnostní fólie, zámky, mříže a ploty, řízení osvětlení v době nepřítomnosti, kamery, technologie pro monitoring a služby tak mají své místo i na veletrhu FOR ARCH.

 

Poradenské centrum Zabezpečení, Konference Zabezpečte se - bezpečný domov

S dotazy pomůže i letos poradenské centrum v Hale 4 pod garancí Ministerstva vnitra ČR a partnerů, Policie ČR a Cechu mechanických zámkových systémů ČR (CMZS). Návštěvníky tradičně zajímá, ve které fázi hrubé stavby začít řešit zabezpečení, chtějí konzultovat nabídky od firem i rozdíly v používání certifikovaných a necertifikovaných produktů. Určitě na některé dotazy odpoví i konference Zabezpečte se – bezpečný domov, která se koná 24. září a zaměří se na trendy a možnosti pro moderní zabezpečení bytů a rodinných domů.

 

Konference Požární bezpečnost staveb

K tématu bezpečnost na stavebním veletrhu FOR ARCH patří i 5. ročník konference Požární bezpečnost staveb 23. září, kde se již tradičně setkají hasiči, stavaři, specialisté technologií, facility manažeři i securita. „Letošní konference bude reagovat na řadu nových předpisů v oboru a zejména na sjednocení požadavků na výrobní a nevýrobní objekty. Představíme podrobně změny, které se týkají především požárního větrání chráněných únikových cest. Ani letos nebude chybět návštěva významné realizace. Posluchači se seznámí s koncepcí požárně bezpečnostního řešení přístavby největší multifunkční haly v ČR – O2 Universum v pražských Vysočanech. Vedle toho zazní např. zkušenosti s aplikací požadavků z hlediska požární bezpečnosti na ETICS a další zajímavé přednášky,“ říká Petr Bohuslávek, vedoucí redaktor stavby portálu TZB-info.

 

Bezpečnost, elektro, osvětlení a chytré instalace

 

„Nová aplikace WALL vytváří komfortní ovládací prvek s kapacitou mnoha desítek ovládaných spotřebičů, novinkou je i modul, který učiní klimatizaci součástí chytrého domu,“ jmenuje Markéta Alexanderová ze společnosti HDL Automation s.r.o. příklady letošních novinek z oboru chytrých instalací, ale protože ani zde nejde jen o techniku, pokračuje: „Co se týče designu ovládacích prvků, zůstáváme u oblíbeného skla, kovu a pro intuitivní ovládání umožňujeme u určitých typů ovladačů zdarma gravírování ikon na tlačítka.“ Mezi novinkami uvádí HDL i nový výkonový stmívač, který dokáže stmívat i LED nebo elektronické zdroje pro potřeby větších sálů, výrobních hal. Osvětlení je velmi důležité pro tělesnou i psychickou pohodu člověka, významně ovlivňuje i zdravotní stav a pracovní výkon, je hodnoceno i v rámci BOZP. Poradenské centrum časopisu Světlo v Hale 4 nabídne konzultace a rady k výběru, montáži i provozu osvětlení.

 

 

Na veletrhu FOR ARCH se sejdou již tradičně odborníci, kterých se dotýká aktuální situace ve stavebnictví profesně, nabídka řešení napříč obory stavebnictví pro bydlení, ostatní stavby i municipalitu i laici, kteří hledají inspiraci. V září 2020 najdou na pražském výstavišti v Letňanech odpovědi na mnohé své otázky.

 

Více informací najdete na www.forarch.cz.

 

 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje