FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Doprovodný program veletrhu FOR ARCH 2022: Poradí s inovacemi, s bezpečím i s úsporami v domácnosti


„Během pěti dnů svého trvání přinese stavební veletrh FOR ARCH kromě kompletního sortimentu pro stavbu a rekonstrukci také množství přednášek, workshopů i konferencí. Zájemci budou moci využít také bezplatného poradenství odborníků v poradenských centrech i na stáncích vystavovatelů,“ řekla ředitelka veletrhu Kateřina Maštalířová. 

 

V úterý 20. září se koná Konference kombinované stavby, kde Svaz podnikatelů ve stavebnictví otevře téma kombinovaných staveb s cílem nastavit standardy budoucnosti. O tom, jak dokáže kvalitní zabezpečení zajistit bezpečí domova, budou přednášet odborníci z Ministerstva vnitra ČR, Policie ČR a Cechu mechanických zámkových systémů ČR. Počínaje úterním dopolednem až do soboty proběhne v PVA EXPO PRAHA v Hale 3 výstava Stavba roku 2022. Koho zajímá, jak lze kontrolovat kvalitu výstavby dřevostaveb, odpovědi najde na přednášce Výzkumného a vývojového ústavu dřevařského Praha. 

 

Ve středu 21. září se uskuteční v Kongresovém sále výstaviště druhý ročník Konference BIM, který bude věnován spolupráci mezi projekčními a stavebními firmami, rozhraní a komunikaci v projektech BIM. Komínová asociace APOKS si na veletrh FOR ARCH připravila přednášku na téma Realizace výměny plynových spotřebičů v bytových domech a Česká peleta na téma Dostupnost dřeva a pelet. Zájemci se mohou zúčastnit také přednášky Cesta k dokonalé dřevostavbě od Dřevařského ústavu. Nejzajímavější exponáty veletrhu ocení odborná porota v soutěži GRAND PRIX a nejpoutavější expozice si rozdělí ceny TOP EXPO. 

 

Čtvrtek 22. září přinese téma Oceňování a řízení stavebních zakázek v době inflace, které odprezentují odborníci z ÚRS CZ. Konferenci Stínicí technika v architektuře pořádá Svaz podnikatelů ve stínicí technice a o novinkách v oblasti tepelných čerpadel, podlahového vytápění či chlazení bude přednáška Cechu topenářů a instalatérů ČR. Tipy, jak uspořit v domácnosti, si připravil E.ON Energie. 

 

V pátek 23. září uvede Cech kamnářů ČR téma Soběstačnost, nezávislost na plynu, účinnost a ekologie – opomíjené klady vytápění dřevem. Jak na úsporné bydlení poradí návštěvníkům veletrhu pracovníci Státního fondu životního prostředí ČR.

 

Poslední den veletrhu v sobotu 24. září se koná přednáška Tvorba norem v oblasti prevence kriminality, kterou uvedou Ministerstvo vnitra ČR a Česká agentura pro standardizaci. Centrum pasivního domu prozradí, jak na kvalitní pasivní domy od návrhu až po nastěhování ve své přednášce Úsporné pasivní domy od A po Z. Jak na úspory ve vytápění budov, jak dále s výměnami kotlů nebo jak vybrat nové zdroje tepla v současné situaci, o tom budou hovořit odborníci z TZB – info. 

 

V rámci veletrhu mohou návštěvníci využít bezplatná poradenská centra: STAVEBNÍ A PORADENSKÉ CENTRUM ČKAIT, PORADENSKÉ CENTRUM PRO OKNA A STÍNICÍ TECHNIKU, PORADENSKÉ CENTRUM MINISTERSTVA VNITRA ČR, PORADENSKÉ CENTRUM ASOCIACE BAZÉNŮ A SAUN ČR, PORADENSKÉ CENTRUM ASOCIACE DODAVATELŮ MONTOVANÝCH DOMŮ, PORADENSKÉ CENTRUM CECHU KAMNÁŘŮ ČR, PORADENSKÉ CENTRUM CECHU TOPENÁŘŮ A INSTALATÉRŮ ČR. 

 

Podrobnosti o programu na www.forarch.cz/program

 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje