FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Nové vydání časopisu DŘEVO&stavby 5/2022 vyjde na veletrhu FOR ARCH 2022


Podíváme se do venkovského typového domu s moderním komfortem, do energeticky úsporného domu české rodiny, která postavila dřevostavbu u Ženevského jezera a jejíž roční náklady činí pět tisíc korun na celý provoz domu, dále pak do dřevostavby klasických tvarů na jihočeském venkově, do přízemní dřevostavby s obytnou zahradou a krásným jezírkem a v neposlední řadě do malého domu uprostřed velké krajiny, který je postaven z prefabrikovaných panelů.

 

Co dalšího jsme pro vás do pátého letošního vydání časopisu DŘEVO&stavby připravili?

 

 

  • Návštěvu v chatce uprostřed Jizerských hor, která si na principu off grid vystačí s energií, jež si sama vyrobí.
  • Realizovat dům u protinožců, když jako firma působíte v Česku? Pro někoho sci-fi, pro pražské studio Prodesi / Domesi kreativní a dobrodružný úkol. Uvidíte, jak to dopadlo…
  • Dřevo často proplétá interiér ve formě větších ploch, umí se ovšem předvést i v dech beroucích solitérech, které se stanou šperkem místnosti, ať už jde o svítidla, zařizovací předměty nebo třeba textilie.
  • Vstupní prostor do domu je sice malým, ale velmi důležitým prvkem, který často utváří první dojem z návštěvy. Jak ho zařídit a čím vybavit?
  • Podobnou popelkou může být také koupelna a toaleta. I sem ale často hosté během návštěvy zamíří, takže se nevyplatí tyto prostory podceňovat. Nahlédneme pod pokličku předpisům a své názory nám představí i architekti.
  • O tom, že prefabrikace je jednou z největších výhod dřevostaveb, mluví v rozhovoru Tomáš Nemrava, ředitel jedné z firem, které se výrobou domů na bázi dřeva zabývají.
  • Že i z běžného paneláku se dá vytvořit interiér plný dřeva, dokazuje realizace projektu Hnízdo. V osmém patře panelového domu nedaleko centra Ostravy vzniklo útulné bydlení s kanceláří a saunou v jednom.
  • Z technicky zaměřených článků vybíráme povídání o tom, zda a za jakých podmínek lze využít mokrých procesů při stavbě dřevostavby a zda je to vůbec výhodné.

A nezapomeňte! S dalším vydáním startuje i další kolo ankety Dřevostavba roku našeho časopisu! Hlasujte a vyhrajte třeba základy z pěnového skla pod Váš nový dům nebo další hodnotné výhry. Držíme Vám palce!

 

Nahlédněte do vydání DŘEVO&stavby 5/2022 už nyní:

https://online.drevoastavby.cz/files/e-das-2022-05-ochutnavka

 

Hlasujte v anketě Dřevostavba roku 2022 na www.drevostavbaroku.cz

 

 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje