FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Akce Kulatý stůl techniků ADMD znovu posouvá kvalitu dřevostaveb


Obor dřevostaveb se posouvá kupředu a my jsme u toho! Po loňském úspěšném setkání jsme připravili 3. ročník s tématy:

  • Jak správně navrhnout a realizovat střechu,
  • Energetická náročnost budov po 1. 1. 2022,
  • Akustika vícevrstvých konstrukcí - od návrhu po realizaci.

Po úvodní přednášce Tomáše Kupsy, ze společnosti DEKSOFT, který se věnoval tématu “Energetické náročnosti budov po 1. 1. 2022”, se rozdělili účastníci do skupin, aby u tří stolů prodiskutovali témata letošního roku. Vzájemně si mohli předat řadu cenných zkušeností a osvěžit se pohledem odborníků z jiných firem. 

V tématu Energetické náročnosti budov po 1. 1. 2022 se pokračovalo pod taktovkou Tomáše Kupsy, který se zaobíral reálnými dopady vyhlášky 264/2020 Sb. na novostavby rodinných domů v ČR. Diskutovalo se o vlivu různých opatření na energetickou náročnost domů. Radek Radovesnický ze společnosti Betonpres a.s. moderoval stůl s tématem Jak správně navrhnout a realizovat střechu, kde se hovořilo např. o správném navržení střešního pláště nebo normě ČSN 73 1901 z roku 2020, která nahrazuje normu z roku 2011. Vše bylo demonstrováno na příkladech ze současnosti. Třetí kulatý stůl patřil Dipl. Ing. Jaroslavu Benákovi, který zastupuje spol. James Hardie Europe GmbH, o.s. a Akustice vícevrstvých konstrukcí. Tuto problematiku obsáhnul z hlediska vzduchové a kročejové neprůzvučnosti. Kromě základních pojmů, se dostala řada také na novou akustickou normu ČSN 73 0532: 2020 a její dopad na dřevostavby. 

Akci podpořil také mediální partner ADMD, vydavatelství PRO VOBIS, s.r.o., který každému z účastníků věnoval speciální vydání časopisu PROFI speciál 2021/2022.

Celodenní program akce připravila pro své členy, ve spolupráci s partnery, Asociace dodavatelů montovaných domů (ADMD), která si klade za cíl, podporovat kvalitní dřevostavby na českém trhu a rozšiřovat o nich povědomí mezi širokou veřejností. 

Děkujeme všem účastníkům, kteří si chtějí rozšiřovat obzory a čerpat pravidelně nové informace a inspiraci do další práce. Právě tito lidé, posouvají obor dřevostaveb kupředu.

Lenka Trandová
ředitelka ADMD
 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje