FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Výsledky soutěže časopisu Světlo o nejlepší exponát oboru světlo a osvětlování na veletrhu FOR ARCH a FOR GARDEN 2020


Výsledky soutěže časopisu Světlo o nejlepší exponát oboru světlo a osvětlování na veletrhu FOR ARCH a FOR GARDEN 2020

V rámci 31. ročníku mezinárodního stavebního veletrhu For Arch – letos mimořádně spolu s veletrhem For Garden (22. až 26. září 2020), se konala soutěž mediálního partnera této akce, časopisu Světlo, o nejlepší exponát oboru světlo a osvětlování. Hodnotitelská komise (z důvodu omezení počtu účastníků veletrhu na sektor tentokrát tříčlenná) ve složení: předseda komise Ing. arch. Luboš Sekal (A. A. L. S. – atelier architektury), Ing. Jana Kotková (zástupce šéfredaktora časopisu Světlo) a Ing. Petr Žák, Ph.D. (atelier světelné techniky s. r. o., pedagog ČVUT FEL v Praze), vybírala ze všech vystavených svítidel podle jejich novosti, nápaditosti a přínosu v problematice osvětlení.

 

Přestože z důvodu „koronakrize“ byl počet vystavovatelů v oboru světlo významně nižší než obvykle, porotu překvapila relativně vysoká kvalita vystavených výrobků. Na základě hlavních kritérií hodnocení (světelnětechnické parametry svítidel, technické provedení svítidel, provozně ekonomické vlastnosti, obchodní podmínky, design, ekologické a environmentální hledisko) udělila tři ceny časopisu Světlo včetně jedné ceny zvláštní.

 

Cenu časopisu Světlo (bez udání pořadí) získaly společnosti:

 

 

Osmont, s. r. o.

Za závěsné svítidlo ERIS LEC 4

Zdůvodnění: Svítidlo tradičního českého výrobce využívá elegantní bezvodičový závěsný systém. Difuzní charakter světelného toku je v tomto případě omezen na distribuci do dolního a částečně i horního poloprostoru pomocí ručně malované černé bočnice. Svítidlo tak dostává osobitý výraz a jistou subtilnost. Dokonalý rozptyl světla je podpořen užitím ručně foukaného trojvrstvého opálového skla.

 

 

HOLAS Ligting, s. r. o.

Za svítidla Lightpro, řada Castor

Zdůvodnění: Vysoce variabilní systém zahradního osvětlení na malé napětí umožňuje individuální flexibilitu nejen ve změnách směru a intenzity světelného toku, ale i v možnosti půdorysného umístění jednotlivých světelných bodů podle skutečného vzhledu zahrady. Dovoluje tak operativně omezit i nežádoucí vlivy umělého osvětlení na okolí.

 

 

WT – Windows Tomorrow s. r. o.

Za sérii světlovodů Brighten Up, výrobce Solatube

Zdůvodnění: Inovace optického řešení kopule světlovodu přináší vyšší účinnost a světelný výkon. Využívá i nízké světelné paprsky. Zároveň je umožněna regulace množství světelného toku do interiéru bez nutnosti použít silový kabel.

 

 

Zvláštní cena časopisu Světlo byla udělena společnosti:

 

YOUR DESIGN

Za svítidlo Element Easy Space Sphere Natural

Zdůvodnění: Mimořádně vyvážený originální návrh českého designéra a výrobce závěsného svítidla, který se snoubí s materiálovým provedením ručně tvarovaného, svými odlesky a lomem světla opticky zajímavě působícího prolamovaného stínidla z jediného kusu skla.






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje