FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Na jihu Čech vyrostla první instalace solárních tašek HanTile, které se zaplatí samy


Náhrada za klasickou střešní krytinu
 

„Střešní solární taška Hanergy je světovou novinkou v oblasti výroby elektřiny ze slunce. Její výhoda je i v tom, že již není nutné dávat na střechu klasickou tašku a na ni montovat fotovoltaické panely, ale přímo tašku, která vyrábí elektřinu. Nezanedbatelný je také její estetický efekt, na střeše vypadá jako běžná taška,“ říká výkonný ředitel firmy CZECH ENERGY TEAM Vlastimil Huňka.

 

Solární střešní taška Hanergy HanTile je zatím k dostání v tmavé barvě. Představuje při rozměrech 71 x 50 centimetrů, tloušťce 4,1 milimetry a váze 10 kilogramů zatížení na metr čtvereční 34,5 kilogramu. To je o 9 kilogramů méně než u klasické betonové tašky a o 4 kilogramy méně než u tašky pálené. Výkon solární tašky je 105 Wp/m², propojení je jako u klasických panelů 2,5 milimetrovým solárním kabelem s konektorem MC4. 


„Cena solární tašky HanTiel je pod 5 tisíc korun za m², životnost minimálně 40 let. Náklady na pořízení se po započtení hodnoty vyrobené elektřiny vrátí zhruba za 10 let. Jedná se o jedinou střešní tašku, která se sama zaplatí,“ zdrazňuje Huňka.

 

První instalace


Už letos v červenci dorazil do Čech první kontejner s tisíci solárními taškami, které vystačí na zhruba deset instalací s výkonem zhruba 30 kWp. 

 

„Nyní řešíme další objednávky, ještě letos chceme přivézt další kontejnery s desítkami tisíc solárních tašek. Pro naši firmu bylo podstatné vyzkoušet si v reálu spolupráci s výrobcem. Od podepsání smlouvy o výhradním zastoupení vloni v létě až po dodání prvního kontejneru letos v červenci, vše funguje k naší naprosté spokojenosti,“ dodává Huňka.

 

Vůbec prvním zákazníkem, který si nechal nainstalovat na svou střechu 180 solárních tašek Hanergy Hantile, je Pavel Kuchař z Tábora, jenž kromě kvality produktu oceňuje i rychlost samotné montáže.

„Trvala zhruba jeden den a střecha vypadá perfektně. Trošku vzhledem připomíná břidlicovou střechu, což vítám, protože dům, který rekonstruuji, je v historickém centru města a solární panely by zde určitě být nemohly,“ konstatuje Pavel Kuchař.

 

Unikátní technologie


Čínská firma Hanergy je světovou jedničkou ve výrobě solárních technologií z tenkovrstvého křemíku a podílí se – kromě jiných zajímavých projektů – také na kosmickém programu. S vývojem střešních tašek začali v Číně před více než pěti lety, dnes už ve vývojovém centru testují další typy.

 

Solární tašky Hanergy HanTile už byly nainstalovány také na střechu vzorového domu Gama v  předváděcím centru v Edenu na brněnském výstavišti. „Evropskou a zřejmě i světovou raritou je, že na jedné ukázkové střeše jsou k vidění hned tři typy možných způsobů instalace – z klasických panelů na střeše, z panelů integrovaných ve střeše a ze solárních tašek Hanergy HanTile. Brzy zde přibudou i další novinky, kromě jiného solární terasa a solární plot,“ popisuje Huňka možnosti brněnského showroomu firmy CZECH ENERGY TEAM.

 

Zájemci o Solární tašky Hanergy HanTile se mohou také s produktem a dalšími novinkami firmy CZECH ENERGY TEAM seznámit na výstavě a konferenci Smart Energy Forum v Praze dne 19. listopadu.

 

Prioritou firmy jsou inovace
 

O společnosti CZECH ENERGY TEAM se v odborných kruzích hovoří jako o nejrychleji rostoucí fotovoltaické firmě v Čechách. V roce 2018 zrealizovala 138 instalací, pro letošek má podepsáno přes 300 smluv se zájemci o fotovoltaickou elektrárnu. 

 

„Postupem času jsme zjistili, že se chceme zaměřit nejen na běžnou realizaci fotovoltaických elektráren, ale zejména na fotovoltaické inovace. A odsud byl jen krok k solární tašce Hanergy HanTile, která nás nadchla svými vlastnostmi. Patří k nim i neskutečná trvanlivost a pevnost. Říkám zákazníkům, že si na tašce HanTile mohou zatančit, aniž by se poškodila. V Číně jsme viděli, jak po těchto taškách bez jejich jakéhokoliv poškození projelo auto. Další její nespornou výhodou je, že díky přijímání difuzního světla vyrábí energii i v době, kdy není přímý sluneční svit, což je pro naše klimatické podmínky velmi výhodné,“ říká Huňka.


Firma založila CZECH ENERGY TEAM SOLAR AKADEMY, kde v kurzech energetické gramotnosti vzdělává nejen odborníky, ale také širokou veřejnost, aby se orientovala v energiích a platbách za ně. 


V současnosti CZECH ENERGY TEAM rozšiřuje tým spolupracovníků. Cílem je vytvořit síť solárních odborníků po celé republice. „Naší vizí je mít do tří let na dva tisíce kvalifikovaných školených energetických poradců a přes 100 instalačních týmů pod značkou CZECH ENERGY TEAM,“ vysvětluje Vlastimil Huňka. 

Solární tašky najdou zájemci ve velkoskladech Argos v Brně, Ostravě a v Uherském Hradišti.   Další informace najdete na webu společnosti.

 

 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje