FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Cech malířů, lakýrníků a tapetářů České republiky letos slaví 670 let!


Cech malířů, lakýrníků a tapetářů České republiky letos slaví 670 let!

Obnovil činnost roku 2003 a hlásí se k odkazu a tradici malířského cechu založeného v roce 1348 Karlem IV.

 

V současnosti je v CMLT ČR registrováno více než 250 členů, mezi něž patří řemeslníci, malířské firmy, výrobci barev a dalších malířských pomůcek, odborné prodejny a v neposlední řadě odborná učiliště.

 

Dnešní Cech vyvíjí svou činnost tak, aby malířské a lakýrnické řemeslo znovu získalo tak dobré jméno, jaké mělo v minulosti. Usiluje o vytváření spravedlivého a profesionálního podnikatelského prostředí, zlepšení podmínek práce, zvyšování její kvality. Předává členům informace o nových materiálech a postupech, organizuje školení. Spolupracuje s Hospodářskou komorou, Asociací malých a středních podnikatelů, jinými cechy a dalšími činnými orgány na zlepšení stávající legislativy. Podílí se na zlepšení produktů i technologií s výrobci a součinní s odbornými učilišti. Prezentuje řemeslo na výstavách a spolupodílí se na organizaci různých soutěží. Usiluje o zavedení Mistrovské zkoušky, spolupracuje s evropskou malířskou organizací UNIEP. Zároveň organizuje cechovní akce, na kterých se schází členové s rodinami, ať už se jedná o cechovní slavnost, neformální setkání a jednodenní akce.  






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje