FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Konference Předcházení vzniku odpadů 2018

Prevence vzniku odpadů je z pohledu hierarchie nakládání s odpady nejdůležitější činností. Omezení plýtvání stále cennějšími surovinami je tak prioritou a výzvou pro budoucí udržitelný rozvoj naší společnosti. České ekologické manažerské centrum, z.s. podporuje tuto myšlenku a připravilo již 5. ročník konference s hlavním tématem „Plasty – minulost, budoucnost a jejich omezování“. PRO TUTO KONFERENCI JE NUTNÁ REGISTRACE!!!




Typ akce: Kongresy, konference, semináře


Datum zahájení: Pátek, 2018-09-21 08:00 - 12:00

Místo konání: Vstupní hala I, Konferenční centrum, sál 1

Organizátor: České ekologické manažerské centrum, z.s.

Vstupné: První den: 2 200 Kč bez DPH, Druhý den: 1 800 Kč bez DPH, Dvoudenní: 3 200 Kč bez DPH


Kontaktní informace:
ABF, a.s.




Všude přítomné plasty se rozšířily zejména v souvislosti s druhou světovou válkou a bezprostředně po ní způsobily revoluci v náhradě přírodních materiálů. Sice jsme tak dosáhli dříve nepředstavitelných možností, ale jejich současná exponenciální výroba a spotřeba, a s nimi spojená úroveň znečištění životního prostředí a jejich potencionální zdravotní rizika, vyžadují nalezení řešení směřující k jejich omezení a náhradě.

 

Akce se dále zaměří na prevenci vzniku odpadů z pohledu místních samospráv v kontextu s omezením skládkování v roce 2024, a pozornost bude věnována také příkladům správné praxe a potravinovému odpadu.

 

 

REGISTRACE ZDE

 

 

PROGRAM:

 

 9.00 – 12.00 | „Potravinový odpad“

 

 

9.00

Zahájení konference a úvodní slovo k potravinovému odpadu

Vladimír Študent, CEMC; Pavel Mikoška, AHOLD Czech Republic, a.s.

Kateřina Konečná, europoslankyně

9.10

Plýtvání potravinami v ČR z pohledu Ministerstva zemědělství.
Dana Třísková, MZe

9.25

Novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích – rok poté
Věra Doušová, Potravinová banka Praha

9.40

Potravinové odpady zdrojem

Katarina Kajánková, SUEZ Využití zdrojů a. s.

9.55

Minimalizace odpadu při distribuci potravin na straně prodejce a dodavatelů
Marek Lukesle, Vratné lahve s.r.o.

10.10  

Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování – projekt RedPot
Iveta Bošková, Ústav zemědělské ekonomiky a informací

10.20

Diskuse a dotazy účastníků

10.35

Přestávka
Ochutnávka piva z neprodaného pečiva

(Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích)

11.05

První Food Box v ČR
Iveta Matoušková, Potravinová banka Brno

11.20

Cesta k zero waste prostřednictvím bezobalového obchodu
Veronika Nováčková, Bezobalu, z.ú.

11.35

Pražská cirkulární kavárna - pilotní projekt INCIEN a Prahy 7
Barbora Kebová, INCIEN

11.50

Hungry Slovak
Dominika Kováčová, FIMAS s.r.o.

12.05

MIWA – technologie pro minimalizaci jednorázových obalů v dodavtelském řetězci a maloobchodě

Hynek Balík, MIWA

12.20

Diskuse a dotazy účastníků

12.30

Ukončení konference a volná prohlídka výstavy For Arch

   

 

 

www.cemc.cz

 

www.predchazeniodpadu.cz

 

 


  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje