FOR ARCH FOR ARCH
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2019

Obory veletrhu

Konference Předcházení vzniku odpadů 2018

Prevence vzniku odpadů je z pohledu hierarchie nakládání s odpady nejdůležitější činností. Omezení plýtvání stále cennějšími surovinami je tak prioritou a výzvou pro budoucí udržitelný rozvoj naší společnosti. České ekologické manažerské centrum, z.s. podporuje tuto myšlenku a připravilo již 5. ročník konference s hlavním tématem „Plasty – minulost, budoucnost a jejich omezování“. PRO TUTO KONFERENCI JE NUTNÁ REGISTRACE!!!




Typ akce: Kongresy, konference, semináře


Datum zahájení: Pátek, 21.09.2018 08:00 - 12:00

Místo konání: Vstupní hala I, Konferenční centrum, sál 1

Organizátor: České ekologické manažerské centrum, z.s.

Vstupné: První den: 2 200 Kč bez DPH, Druhý den: 1 800 Kč bez DPH, Dvoudenní: 3 200 Kč bez DPH


Kontaktní informace:
ABF, a.s.




Všude přítomné plasty se rozšířily zejména v souvislosti s druhou světovou válkou a bezprostředně po ní způsobily revoluci v náhradě přírodních materiálů. Sice jsme tak dosáhli dříve nepředstavitelných možností, ale jejich současná exponenciální výroba a spotřeba, a s nimi spojená úroveň znečištění životního prostředí a jejich potencionální zdravotní rizika, vyžadují nalezení řešení směřující k jejich omezení a náhradě.

 

Akce se dále zaměří na prevenci vzniku odpadů z pohledu místních samospráv v kontextu s omezením skládkování v roce 2024, a pozornost bude věnována také příkladům správné praxe a potravinovému odpadu.

 

 

REGISTRACE ZDE

 

 

PROGRAM:

 

 9.00 – 12.00 | „Potravinový odpad“

 

 

9.00

Zahájení konference a úvodní slovo k potravinovému odpadu

Vladimír Študent, CEMC; Pavel Mikoška, AHOLD Czech Republic, a.s.

Kateřina Konečná, europoslankyně

9.10

Plýtvání potravinami v ČR z pohledu Ministerstva zemědělství.
Dana Třísková, MZe

9.25

Novela zákona o potravinách a tabákových výrobcích – rok poté
Věra Doušová, Potravinová banka Praha

9.40

Potravinové odpady zdrojem

Katarina Kajánková, SUEZ Využití zdrojů a. s.

9.55

Minimalizace odpadu při distribuci potravin na straně prodejce a dodavatelů
Marek Lukesle, Vratné lahve s.r.o.

10.10  

Redukce plýtvání potravinami ve veřejném stravování – projekt RedPot
Iveta Bošková, Ústav zemědělské ekonomiky a informací

10.20

Diskuse a dotazy účastníků

10.35

Přestávka
Ochutnávka piva z neprodaného pečiva

(Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích)

11.05

První Food Box v ČR
Iveta Matoušková, Potravinová banka Brno

11.20

Cesta k zero waste prostřednictvím bezobalového obchodu
Veronika Nováčková, Bezobalu, z.ú.

11.35

Pražská cirkulární kavárna - pilotní projekt INCIEN a Prahy 7
Barbora Kebová, INCIEN

11.50

Hungry Slovak
Dominika Kováčová, FIMAS s.r.o.

12.05

MIWA – technologie pro minimalizaci jednorázových obalů v dodavtelském řetězci a maloobchodě

Hynek Balík, MIWA

12.20

Diskuse a dotazy účastníků

12.30

Ukončení konference a volná prohlídka výstavy For Arch

   

 

 

www.cemc.cz

 

www.predchazeniodpadu.cz

 

 


  TZB-info
TZB-info Panattoni Europe dá nový život brownfieldu u Teplic Posuvné a okenní systémy Schüco byly třikrát oceněny porotou iF Design Awards 2019 Zdražování elektřiny bude pokračovat, situace na energetickém trhu v roce 2019 Podniková základna dobrovolných hasičů firmy Neuman v Marktlu Hledání nejlepších ekologických projektů pokračuje. Přihlaste se, čas se krátí Pracovní úrazy. Nejrizikovější jsou firmy střední velikosti, hlásí statistici
Plán výstaviště

Závěrečná zpráva FOR ARCH 2018

Závěrečná zpráva FOR ARCH 2017

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje