FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

RD 122 ALLSTAV v šumavské přírodě


RD 122 ALLSTAV v šumavské přírodě

V šumavské přírodě, doslova mezi stromy a keři, vyrostl během 14 dní nový dům 122 ALLSTAV. Víkendové návštěvníky malé obce mohl rychlostí výstavby překvapit. Trochu zapršelo a nový dům vyrostl jako houba po dešti. Majitelé domu, kteří provozují společnost na instalaci vody, topení a odpadů, se rozhodli pro panelovou výstavbu dřevostavby 122 ALLSTAV. Výhodou tedy pro ně bylo to, že si mohli zvolit nižší stupeň rozestavěnosti domu a některé řemeslné práce dokončovali samostatně. Dokonce si sami postavili i spodní stavbu, kde ve svažitém terénu získali dodatečný suterénní prostor.

Přímý přístup na pozemek ve svahu nebyl pro těžkou techniku možný, ale to stavební firma vyřešila – stavělo se jeřábem ze silnice přes plot. Panely pro jejich dům byly 24. května naloženy do kamiónu, byly sestaveny na připravenou základovou desku a 28. května byla hotová hrubá stavba, včetně fasády.

Patrový domek se sedlovou střechou 5+kk má zastavěnou plochu 76 m2, ale pro užívání je již příjemně prostorná na 122 m2. Majitelé se pro tento dům rozhodli nejen proto, že chtěli dům přiměřeně velký pozemku, ale také proto, že si již při prvních jednáních mohli vybrat ze 3 dispozičních uspořádání. Koupili si sice katalogový, ale vlastně přesto individuálně přizpůsobený dům.

Rodinný dům 122 v základní variantě hrubé stavby je možné pořídit od 1 388 000 Kč s DPH (bez základové desky). Při stavbě domu na klíč je v ceně zahrnuto i tepelné čerpadlo.


















www.allstav.cz






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje