FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Při výměně oken je potřeba hlídat kvalitu materiálu i prací


Při výměně oken je potřeba hlídat kvalitu materiálu i prací

Výměna oken je v dnešní době běžnou praxí. Dlouhou dobu se už nemluví jen o výměně starých oken za nová okna plastová. Stále oblíbenější jsou také okna dřevěná. Kvalita výrobků je v dnešní době srovnatelná a už ani vlastníci dřevěných oken se nemusejí obávat časté a namáhavé péče o rámy oken.

 

Při výběru oken je nutné dbát hned na několik důležitých faktorů. Dobré užitné vlastnosti oken nezajistí jen dostatečná stavební hloubka a maximální možné izolační zasklení. Důležitá je u plastových oken také ocelová výztuha profilu nebo takové alternativní konstrukční řešení, které poskytne dobrou tvarovou stabilitu, tedy zajistí, že se rámy a křídla plastových oken nebudou kroutit. Jak u plastových, tak i u dřevěných oken je samozřejmostí kvalita použitého materiálu (plastu/dřeva). Pokud se podaří vybrat dodavatele, který dokáže splnit všechna uvedená kritéria, je nutné pohlídat také kvalitu provedení stavebních prací. Někdy například montážní firma nenamontuje parotěsné fólie na PUR pěnu a tím umožní vniknutí vlhkosti.  Pokud nejsou okna dobře namontována, může to pokazit celkové užitné vlastnosti.

 

Na výměnu oken je možné využít dotaci z Ministerstva životního prostředí, potažmo ze Státního fondu životního prostředí. Příspěvek mohou získat také vlastníci památkově chráněných budov, pokud prokážou nutnost zvýšených investic v rámci požadavků památkových úřadů. Program Nová zelená úsporám zahájilo Ministerstvo životního prostředí v říjnu 2015 a ukončí ho na konci roku 2021.

 

Letošní mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH se uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 19. až 23. září. Pod záštitou Českého institutu otvorových výplní a Sdružení výrobců stínicí techniky bude v Hale 3 vybudováno poradenské centrum, kde mohou návštěvníci veletrhu konzultovat své otázky s předními českými odborníky v této oblasti. Více informací najdete na webových stránkách www.forarch.cz.

 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje