FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Nejlepším pasivním domem roku 2016 se stala dřevostavba z Černošic od atelieru ARCHCON atelier, s. r. o.


Nejlepším pasivním domem roku 2016 se stala dřevostavba z Černošic od atelieru ARCHCON atelier, s. r. o.

Veřejnost vybrala nejlepší pasivní dům roku 2016. Stala se jím dřevostavba stojící v Černošicích, kterou navrhla architektka Irena Truhlářová z ateliéru ARCHCON atelier, s.r.o. Hlas vítěznému domu dala téměř pětina (17, 3 %) hlasujících. Do výběru vítěze promluvilo celkem 4 815 lidí, tedy o 59 procent více než v loňském roce. Podrobné technické údaje dřevostavby najdete zde. Majitelé domu získali Cenu veřejnosti a americkou dvoukřídlou lednici.

 

Na druhém místě skončil rodinný dům Kociánka architekta Pavla Jury s celkem 563 hlasy (více zde) a na třetím dům ATREA Liberec-Ruprechtice, který navrhl inženýr Tomáš Krupa z ateliéru Symbiosa, s 513 hlasy (více zde). Vítěz byl vyhlášen na slavnostním zahájení veletrhu FOR PASIV za účasti ministra životního prostředí Richarda Brabce. Cenu veřejnosti předal výherci ředitel Státního fondu životního prostředí Petr Valdman.

 

Ocenění získali také tři lidé, kteří se do hlasování zapojili. Každý z nich obdržel poukaz na nákup zboží v hodnotě 15 tisíc korun v SIKO KOUPELNY & KUCHYNĚ, u dodavatele komínových systémů CIKO s.r.o. a na nákup sortimentu svítidel Zumtobel a Thorn.

 

Do letošního ročníku se přihlásilo 53 originálních energeticky šetrných staveb. Odborná porota z nich vybrala třináctku nejlepších. Novinkou oproti loňskému roku bylo, že přihlášené stavby mohly soutěžit ve dvou kategoriích – Pasivní rodinný dům a dále Ostatní energeticky velmi úsporné budovy. Vítězové jsou celkem čtyři. Nezávislá porota vybrala jednoho v každé kategorii – ti získali Cenu poroty, ocenění Cena generálního partnera udělil Isover, divize společnosti Saint-Gobain Construction Products CZ a. s. Svého vítěze si z plné třináctky finalistů zvolila sama veřejnost a díky celkovému počtu hlasů získal Cenu veřejnosti.

 

Pozn. Do soutěže se v tomto roce mohly přihlásit domy, které byly postaveny a zrekonstruovány v posledních dvou letech.

 

Soutěž Pasivní dům 2016 zorganizovala již druhým rokem společnost ABF a. s. Samotnou koordinaci zajistila nezávislá organizace Centrum pasivního domu. Akce se každoročně koná pod záštitou Státního fondu životního prostředí České republiky.






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje