FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Akustiku dřevostavby je třeba pohlídat už při realizaci


Akustiku dřevostavby je třeba pohlídat už při realizaci

Desítky dodavatelů dřevěných staveb se představí na veletrhu FOR WOOD. Vyškolení zaměstnanci zodpoví návštěvníkům veškeré otázky týkající se tohoto ekologického a ekonomického bydlení. Kromě expozic budou moci navštívit také specializované přednášky veletrhu dřevěných staveb, konstrukcí a materiálů FOR WOOD ve dnech od 7. do 9. února v PVA EXPO PRAHA.

Přestože tento typ domů je v Česku rok od roku oblíbenější, mezi lidmi je rozšířených několik nepravd. Jednou z nich je, že dřevostavby mají špatnou akustiku. Moderní dřevostavby se ale zásadně liší od domů postavených v minulém století. Je velmi dobře známo, že dřevo samotné velice dobře přenáší chvění a akustické vibrace. Pokud se ale při výstavbě dodrží několik pravidel, dřevostavby pak velmi dobře zvukově izolují. Kromě vzduchové a kročejové neprůzvučnosti je důležité řešit připojení schodiště, vnitřní dveře, prostupy rozvodů topení či vzduchotechniky a obecně všechny spoje konstrukcí. Velmi důležité je také dispoziční řešení domu. Stejně jako u dalších typů konstrukcí je podstatné využití vhodných materiálů, jako je například tvrdé dřevo na již zmíněná schodiště či vícevrstvé stěny a podlahy. V zásadě platí, že čím vyšší plošná hmotnost, tím je i vyšší neprůzvučnost. I když se někteří projektanti brání ve dřevostavbách těžkým betonovým podlahám, najdou se i tací, kteří se tohoto materiálu přestávají bát. Také bez betonu je ale možné dosáhnout dokonalého vyztužení, vyplnění dutých prostorů a dosáhnout tak skutečně maximálního odhlučnění.

12. ročník veletrhu dřevěných staveb, konstrukcí a materiálů FOR WOOD se uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA ve dnech 7. až 9. února, kde se představí desítky dodavatelů dřevostaveb.






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje