FOR ARCH
Odebírat novinky
Místo konání - LETŇANY
PVA EXPO PRAHA Výstaviště Letňany
Soutěž
GRAND PRIX - FOR ARCH 2024

Chytré bydlení ano či ne


Chytré bydlení ano či ne

Počítače, chytré telefony, internet - to vše je v dnešní době nedílnou součástí běžného života. Tématem budoucnosti je internet věcí jako součást chytrého bydlení. Právě chytré bydlení představí společnosti letos už poněkolikáté na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH, konkrétně v Hale 4.

Lidé mohou už dnes ovládat některá zařízení a elektrospotřebiče v domě či budově pomocí počítačů a chytrých telefonů. Budoucnost bude v tomto oboru ještě zajímavější, a je otázkou, co vše výrobci pro pohodlí lidí vymyslí. Chytrý dům a chytrá domácnost nabízí už nyní rozsvěcení a zhasínání světel, stmívání, volbu barev nebo světelné scény, regulaci vytápění a nastavení individuální teploty v každé místnosti, kontrolované větrání, ohřev vody, ovládání bezpečnostních, kamerových a přístupových systémů, audio/video systémů, bazénových technologií, vysavačů, praček, ledniček či dokonce krmítek pro domácí zvířata, zalévání zahrádek.

Díky chytrým domácnostem by se lidé měli cítit v bezpečí, mít pohodlí, zábavu i příjemné klima a při tom všem neplýtvat energií i časem na provoz domu. Odpůrci těchto technologií ale argumentují, že pro spoustu lidí nemusí mít chytrý dům žádné benefity. Proč by potřeboval vlastník energeticky pasivního domu inteligentní vytápění, nebo proč mít trvale připojený dům, kde je možné kontrolovat spotřebu, nebo mít soběstačný dům. Další otázkou jsou možné kybernetické útoky na takovéto chytré domácnosti a možné zneužití informací poskytovatelů služeb pro chytré domácnosti. Návštěvníci mohou v hale ELEKTRO – Hale č. 4 zjistit všechny informace o chytrém bydlení.

Letošní mezinárodní stavební veletrh FOR ARCH se uskuteční v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech od 19. do 23. září. Vzhledem ke kladné ekonomické situaci v Česku a chuti lidí stavět a rekonstruovat je mezi vystavovateli o výstavní plochy velký zájem.

 






Více
  Dřevostavby a bydlení
Dřevostavby a bydlení Dřevostavba svépomocí: Úskalí, o kterých možná ne Terasová prkna: Jaké jsou typy, cena a vlastnosti Montované dřevostavby na klíč: Nejrychleji postav Nádrž na dešťovou vodu: Kolik vám ušetří a jak ji Jaká je reálná cena dřevostavby?
Závěrečná zpráva 2023

Facebook
Zavřít
Nezávazná poptávka účasti
Inicializace, právě prohlíží: -

* - povinné údaje